Miten pikavippi toimii?

Pikavippi on laina joka otetaan tilanteissa, jossa rahaa tarvitaan nopeasti. Pikavippiä haettiin aiemmin aina tekstiviestillä suoraan puhelimesta. Silloin riitti että liittymän omistajan tiedot olivat julkisia, jotta lainanmyöntäjä näki että oikea henkilö hakee lainaa. Tekstivipit johtivat kuitenkin väärinkäytöksiin, kun ihmiset haki muiden puhelimien avulla lainaa omalle tilille. Lakimuutos lopetti tekstivipit kokonaan. Nykyään kaikki lainahakemukset ovat vahvan tunnistautumisen takana, joten pikavipin voi hakea vain jos on omat verkkopankkitunnukset käytössä.

Pikavipit olivat vuoteen 2013 asti vielä lainoja jotka maksettiin takaisin kolmessa kuukaudessa ja lainasummat olivat max 1000 euroa. Lakumuutos vuonna 2013 määräsi alle 2000 euron lainoille korkokaton. Lainayhtiöt kiersivät tämän korottamalla lainasumman yli 2000 euron. Samalla otettiin käyttöön joustolaina -tuote. Pikavippiä sai tämän jälkeen enää harvasta paikasta, koska joustolainat olivat pikavippejä tuottavampia vippifirmoille. Vippi löytyi kyllä kaikkien lainfirmojen sivuilta, mutta ainoastaan joustolainoja myönnetään.

Pikavipin hakeminen

Pikavipin hakeminen on edelleen suht helppoa. Esim. Ferratum ja Vivus tarjoavat edelleen lainaa nopeasti netin kautta. Suuret pankit, kuten esim. Nordea, tarjoaa vain isoja kulutusluottoja. Pankkien hakemusprosessi on usein myös mutkikkaampi kuin vippifirmojen. Pikavipin saa ilman liitteitä jos hoidat tulotarkistuksen sähköisesti Instantorin avulla. Instantor käy läpi tilitietosi ja kertoo lainanmyöntäjälle jos hakemukseen täytetyt tiedot täsmäävät tilitietoihin. Pankkien lainahakemukseen täytyy usein vielä liittää kolmen kuukauden palkkakuitit ja viime vuoden verotuspäätös.

Jos ajatuksissasi on halvin pikavippi, kannattaa sinun harkita lainanvälittäjän käyttämistä. Välittäjä ottaa vastaan hakemuksesi ja lähettää sen eteenpäin lainanmyöntäjille. Lainanvälittäjät tekevät yhteistyötä ainakin 20 eri lainafirman kanssa, jotta sinä löytäisit halvimman vipin. Lainafirmat antavat suoraan vastauksen, joka näkyy suoraan lainanvälittäjän asiakassivuilla. Voit sen jälkeen vertailla kaikkia tarjouksia rauhassa. Kaikki lainafirmat eivät anna tarjouksia suoraan, joten kannattaa odottaa 24h jotta saat kaikki tarjoukset eteesi. Lainavälittäjän käyttäminen ei maksa sinulle mitään eikä hakemus sido sinua ottamaan lainaa. Voit suoraan hylätä kaikki lainatarjoukset jos ne ei sinua mielytä tai olet saanut muualta paremman tarjouksen. Jos löydät välittäjän kautta hyvän tarjouksen, täytyy sinun vielä viimeistellä hakemus lainafirman sivulla. Tähän tarvitset aina verkkopankkitunnukset.